INULINA
Inulina jest ważnym dla naszego organizmu prebiotykiem oraz charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Jest łagodnie słodka w smaku, może stanowić zamiennik cukru i tłuszczu, w celu obniżenia wartości kalorycznej produktu z jednoczesnym zachowaniem kremowej konsystencji.
Sposób użycia:
Stosować jako zagęstnik do zup i sosów, dodatek do ciast, pieczywa, naleśników
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna |
840 kJ / 208 kcal |
Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g 0 g |
Węglowodany, w tym: - cukry |
8 g 8 g |
Błonnik |
89 g |
Białko |
0 g |
Sól |
0 g |
Składniki: 100% inulina z cykorii.
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu, w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.