MĄKA Z ORZECHA WŁOSKIEGO
Niewielka ilość tłuszczu sprawia, że mąka z orzechów włoskich świetnie nadaje się do wypieków zarówno słodkich jak i wytrawnych. Może być spożywana bez obróbki termicznej, co czyni z niej doskonały dodatek do napojów, musli czy owoców. Może być bazą do niskokalorycznego masła orzechowego.
Dzięki zawartości żelaza, magnezu, fosforu, wapnia, selenu, manganu i cynku, oraz witamin E, B6, B12, kwasu foliowego, A, D i K fantastycznie wpływa na poprawne funkcjonowania naszego organizmu.
-
Poprawia pracę układu nerwowego wspomagając koncentrację i pamięć (dzięki zawartości m. in. foforu)
-
Dba o układ krążenia.
-
Zawartość błonnika sprzyja prawidłowej przemianie materii i utrzymaniu prawidłowej wagi ciała.
-
Mąka z orzechów włoskich zawiera kwas elagowy wzmacniający odporność i wpływający na zmniejszenie ryzyka powstania nowotworu.
-
Zawartość cynku oraz witamin E i A pozytywnie wpływa na kondycję skóry.
Zastosowanie:
Doskonała do aromatyzowania ciast i placuszków. Nadaje się do dań na zimno i na gorąco. Dzięki swojemu intensywnemu aromatowi jest to jedna z najbardziej lubianych mąk!
Skład:
100% mąka z częściowo odtłuszczonych orzechów włoskich
Waga: 250 g
Producent: Ol’Vita Krzysztof Dziaduch Panków 2, 58-125 Pszenno
Charakterystyki
-
Kraj produkcji:
Polska