Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 5903111707118
Koszt wysyłki od: 10.90 PLN
Producent: Ol'Vita

MĄKA Z ORZECHA WŁOSKIEGO

Niewielka ilość tłuszczu sprawia, że mąka z orzechów włoskich świetnie nadaje się do wypieków zarówno słodkich jak i wytrawnych. Może być spożywana bez obróbki termicznej, co czyni z niej doskonały dodatek do napojów, musli czy owoców. Może być bazą do niskokalorycznego masła orzechowego.

Dzięki zawartości żelaza, magnezu, fosforu, wapnia, selenu, manganu i cynku, oraz witamin E, B6, B12, kwasu foliowego, A, D i K fantastycznie wpływa na poprawne funkcjonowania naszego organizmu.

  • Poprawia pracę układu nerwowego wspomagając koncentrację i pamięć (dzięki zawartości m. in. foforu)

  • Dba o układ krążenia.

  • Zawartość błonnika sprzyja prawidłowej przemianie materii i utrzymaniu prawidłowej wagi ciała.

  • Mąka z orzechów włoskich zawiera kwas elagowy wzmacniający odporność i wpływający na zmniejszenie ryzyka powstania nowotworu.

  • Zawartość cynku oraz witamin E i A pozytywnie wpływa na kondycję skóry.

Zastosowanie:

Doskonała do aromatyzowania ciast i placuszków. Nadaje się do dań na zimno i na gorąco. Dzięki swojemu intensywnemu aromatowi jest to jedna z najbardziej lubianych mąk!

Skład:

100% mąka z częściowo odtłuszczonych orzechów włoskich

Waga: 250 g

Producent: Ol’Vita Krzysztof Dziaduch Panków 2, 58-125 Pszenno

Charakterystyki

  • Kraj produkcji: 

    Polska

Polecamy