MĄKA KONOPNA
Składniki: mielone, częściowo odtłuszczone nasiona konopi siewnej.
Ze względu na wysokie wartości odżywcze mąka konopna już od paru lat cieszy się dużym zainteresowaniem wśród miłośników zdrowego odżywiania.
Charakteryzuje ją specyficzny, nieco ziołowy smak i zielono-brązowy kolor.
Mąkę konopną można spożywać bezpośrednio jako dodatek do: koktajli i batonów wysokobiałkowych, jogurtów, dressingów, musli lub jako dodatek do mieszanki na: placuszki, naleśniki, wrapy, kopytka, makarony, ciasteczka, mufinki, chleb.
Przygotowując mieszankę do wypieków ciasta czy placuszków warto pamiętać, że mąka ta wytwarzana jest z nasion konopi, która naturalnie nie zawiera w swym składzie glutenu. Zbyt duży udział mąki konopnej w mieszance będzie zmniejszać elastyczność i kleistość ciasta.
Wartość energetyczna w 100g 1504 kJ/356 kcal
Wartość odżywcza | w 100g |
---|---|
Tłuszcz | 6g |
W tym: | |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1g |
Węglowodany | 41g |
W tym cukry | 1g |
Białko | 33g |
Sól | 0g |
Przechowywanie:
Ważne, aby produkt był przechowywany w ciemnym chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja o alergenach:
W firmie Ol’Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami. Dlatego produkt może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: arachidowe, laskowe, włoskie, makadamia, migdały.
Waga: 250 g
Producent: Ol’Vita Krzysztof Dziaduch Panków 2, 58-125 Pszenno
Charakterystyki
-
Kraj produkcji:
Polska