Hydrolizowane proteiny kaszmiru
INCI: Hydrolyzed Wool, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate
Zawartość w gotowym produkcie : 2.0% - 5.0%
Kaszmir, wełna kaszmirowa jest synonimem luksusu i komfortu. Naturalne włókno wełny rozkładane jest na sekwencje peptydowe w procesie hydrolizy enzymatycznej. Otrzymany produkt ma średnią masę cząsteczkową 2 kDa. Zhydrolizowane włókno jest wysoce higroskopijne i dlatego przyciąga do siebie wilgoć z otoczenia.
Idealny do kondycjonowania, nawilżania i tworzenia filmu.
Proteiny kaszmiru sprawdzą się jako składnik aktywny odżywek, wcierek do włosów, balsamów do ciała itp. Zalecane stężenie w gotowym produkcie to 2-5%.
Przechowywać w suchym, ciemnym pomieszczeniu (szafce), optymalna temperatura przechowywania 10-20 o C.
Pojemność: 20 ml