Preparat do szybkiego liftingu skóry, swoje działanie napinające/liftingujące zawdzięcza unikalnej kombinacji wyciągu ze szwajcarskiego wina lodowego i polisacharydów pozyskanych z rośliny Caesalpinia spinosa.
Wino lodowe powstaje w wyniku częściowej fermentacji naturalnie mrożonych winogron (zbieranych po pierwszych przymrozkach), charakteryzuje się unikalnym składem i wysokim stężeniem polifenoli(silne działanie antyoksydacyjne).
W badaniu klinicznym kontrolowanym wykazano, że preparat natychmiast podnosi i napina skórę, ze znacznym zmniejszeniem głębokości zmarszczek już po 30 minutach od aplikacji.
Działanie
Natychmiastowa redukcja zmarszczek (po 30 minutach).
Efekt nawilżający po 28 dniach stosowania.
Pozostawia skórę gładką i elastyczną.
Nawilża cały dzień.
Nadaje skórze młodzieńczy, świeży wygląd.
Stosowanie
Zalecane stosowanie w formułach kosmetycznych do 1%. Preparat rozpuszcza się w wodzie, dodajemy go do formuł kosmetycznych w fazie wodnej (Osobiście zalecam przygotowanie niewielkich ilości stężonego roztworu wodnego i dodawanie do formuł właśnie w postaci takiego stężonego roztworu).
Najprostszą formą stosowania jest dodanie preparatu do bazy kremowej, bądź przygotowanie serum wodnego (10 g na 250 ml wody, przekraczamy tu zalecane stężenie, ale biorąc pod uwagę ubytki , brak całkowitego rozpuszczenia, oraz naturalne pochodzenie preparatu, nie jest to zabieg niebezpieczny, nie zmienia to faktu, że przed użyciem zalecam przeprowadzenie próby alergicznej)
Informacje chemiczne:
DEKLARACJA INCI (UE / PCPC)
Wine,Caesalpinia Spinosa Gum,Maltodextrin,Aqua / Water
Postać biały proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie. Tworzy z wodą roztwór w formie żelu.
Informacje o przechowywaniu
Przechowywać w zacienionym miejscu w temperaturze do 25oC. Chronić przed dziećmi.