MASŁO Z MANGO
Masło z nasion Mango jest pozyskiwane w procesie tłoczenia na zimno pestek z owoców drzewa Mangifera Indica (Mango Indyjskie).
Działanie
Masło Mango, tworzy na powierzchni skóry delikatny filtr , który nawilża i zapobiega utracie wilgoci, chroni skórę przed niekorzystnym wpływem promieni UV, wspomaga procesy naturalnej odbudowy naskórka, wygładza i ujędrnia skórę.
Dzięki zawartości naturalnych antyoksydantów (witamin A,C,E), działa przeciwzmarszczkowo, a odżywiając skórę wspomaga procesy naturalnej syntezy kolagenu w skórze.
Masło ma korzystny wpływ na włosy, wygładzając łuski włosów, nadaje włosom połysk i co bardzo ważne zapobiega rozdwajaniu końcówek.
Zastosowanie
Masło może być stosowane bezpośrednio na skórę. W przypadku stosowania na włosy polecam roztopienie łyżki masła w szklance ciepłej (do 50 stopni ) wody, po wymieszaniu, naniesienie powstałej emulsji na włosy na okres od 10 do 30 minut, po czym zmycie delikatnym szamponem.
Informacje chemiczne.
Masło pozbawione jest zapachu ( powstaje z tłoczenia nasion a nie całych owoców ), ma jasnozłoty kolor topi się w temperaturze 34 stopni.
Informacje o pochodzeniu.
Masło wyprodukowane i konfekcjonowane w UK.
Zalecenia dotyczące przechowywania.
Chronić przed ekspozycją na światło słoneczne, wilgocią, przy dłuższym przechowywaniu zalecane są warunki chłodnicze.
Opakowanie: 200 ml