Eko Koncentrat Napoju Probiotycznego Głóg
Stosuj profilaktycznie w celu zapobiegania.
Skład:
Specjalnie skomponowany koncentrat probiotyczny, zawierający:
- Aktywne drobnoustroje wyhodowane zespołowo wykazujące wysoką stabilność jakościową i ilościową (min. 20 mln jtk/ml)
- Metabolity drobnoustrojów, w tym: kwasy organiczne (mlekowy, octowy, jabłkowy, masłowy etc.), witaminy, makro i mikroelementy oraz antyoksydanty
- Ekstrakt z przefermentowanych ziół i owocu głogu (20%)[w tym: owoc głogu, kwiat głogu, kwiat lipy, liść melisy, ziele dziurawca i ziele skrzypu]
- Sok jabłkowy (20%)
Identyfikacja szczepów zawartych w produkcie.
Zalecenia:
- zapobieganie dolegliwością ze strony układu pokarmowego
- uszczelnienie oraz odbudowa naturalnej mikroflory jelit
- wsparcie trawienia i wchłaniania substancji odżywczych
- zapobieganie stanom zapalnym poprzez pobudzenie reakcji układu odpornościowego
- hamowanie rozwoju i eliminacja powstałej grzybicy, pleśni i zakażenia bakteryjnego
- zapobieganie przewlekłym infekcjom
- regulacja perystaltyki jelit i wypróżniania
- wsparcie żywotności komórek poprzez zahamowanie ich starzenia
- zapobieganie problemom związanym z pracą serca i funkcjami naczyń krwionośnych
- zapobieganie niewydolności mięśnia sercowego
Właściwości:
- Produkt ekologiczny. Bez glutenu, laktozy i kazeiny (Bezmleczny). Nie dodano cukru i substancji słodzących. Nie zawiera barwników i konserwantów. Niepasteryzowany i Nieklarowany.
Walory i sposób spożycia:
- Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Przed otwarciem butelki zawartość lekko wstrząsnąć.
- Dorośli: 10 do 15 ml/ 3 x dziennie/ rozcieńczone w min. 100 ml wody lub dowolnego napoju.
- Dzieci > 3 lat: 5 ml/ 3 x dziennie/ rozcieńczone w min. 50 ml wody lub dowolnego napoju.
Warunki przechowywania:
- Oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym (optymalna temp. 6 -24C)
- Koncentrat po otwarciu przechowywać w lodówce i najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
- Naturalnym konserwantem koncentratu są zawarte w nim prozdrowotne metabolity bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.
Dodatkowe informacje:
Kwiat i owoc głogu |
Kwiat i owoc głogu działa nasercowo, rozkurczowo, obniża ciśnienie krwi, działa uspokajająco. Głóg może przynosić ulgę w bólach stawowych i kostnych , a także w nerwobólach. Głóg działa łagodnie i powoli, działanie to utrzymuje się przez długi czas i nie obserwuje się |
---|---|
Liść melisy |
Jest środkiem stosowanym od wieków w celu łagodzenia napięcia, drażliwości i niepokoju oraz dla ułatwienia zasypiania. |
Dziurawiec zwyczajny |
Ziele dziurawca wykazuje działania uspakajające, antydepresyjne, rozkurczające mięśnie gładkie przewodu pokarmowego, dróg żółciowych, naczyń krwionośnych oraz w mniejszym stopniu na drogi moczowe. Stosowany jest w stanach zapalnych przewodu pokarmowego i skurczowych dróg żółciowych oraz przewodu pokarmowego. |
Kwiat lipy |
Stosowany jest w chorobach przeziębieniowych, schorzeniach przewodu pokarmowego a także w oczyszczaniu organizmu. |
Ziele skrzypu |
Skrzyp opóźnia proces starzenia się komórek. Związki czynne zawarte w roślinie poprawiają także stan włosów i paznokci są ważne w procesach odpornościowych. Ziele skrzypu jest szczególnie cenne dla ludzi w wieku podeszłym i dla kobiet karmiących, gdyż poprawia mineralizację kości. |