SÓL HIMALAJSKA JODOWANA GRUBA
Sól himalajska to najzdrowsza i najczystsza sól dostępna na ziemi o strukturze zbliżonej do struktury diamentu. Wydobywana jest ręcznie u podnóży Himalajów.
Oprócz niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu chlorku sodu zawiera m.in. jod, magnez, cynk, żelazo i wapń. Wzmacnia i odtruwa organizm eliminując toksyny i równoważąc pH organizmu.
Sposób użycia:
Stosować jak sól tradycyjną.
Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, aby dzienna dawka soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5g (łyżeczka) ze wszystkich źródeł (w tym sól zawarta w żywności).
Składniki:
sól himalajska drobna, substancja wzbogacająca: jodan potasu. Zawartość jodanu potasu 3,9 +/- 1,3mg / 100g soli.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna |
0kJ/0kcal |
Tłuszcz, w tym: |
0g |
- kwasy tłuszczowe nasycone |
0g |
Węglowodany, w tym: |
0g |
- cukry |
0g |
Białko |
0g |
Sól |
98,7g |
Składniki mineralne Jod |
2700µg (1800%*) |
*Dzienna Referencyjna Wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych).
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu. Chronić od światła.
Masa netto: 500 g
Producent:
INTENSON EUROPE SP. Z O.O, Całowanie 94 G, 05- 480 Karczew
Charakterystyki
-
Kraj produkcji:
Polska