Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 5907678406811
Koszt wysyłki od: 9.50 PLN
Producent: Vitaler's

Mumio ałtajskie

Shilajit to substancja o ciemnym kolorze przypominająca żywicę, spotykana jako naciek skalny w okolicach Kaukazu, Ałtaju oraz w Himalajach. Mumio stosowane było już w medycynie dalekiego wschodu kilka tysięcy lat temu. W ajurwedzie Mumio stosowano ze względu na działanie adaptogenne, gdyż ułatwiało przystosowanie się organizmu do trudnych warunków.

Shilajit zawiera kwasy humusowe wchodzące w skład gleby oraz wód, są to między innymi: kwasy fulwowe, huminowe i huminy, które dostarczają wielu składników odżywczych.

Surowiec w produkcie Vitaler's Shilajit pozyskany jest od korporacji Sabinsa - jednego z najlepszych producentów na świecie. Vitaler's Shilajit nie zawiera substancji wypełniających, przeciwzbrylających, ani barwników; zaś ekstrakt standaryzowany jest do 20% kwasów fulwowych.

Rola Mumio w organizmie

  • wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego
  • wspomaga metabolizm cukrów i tłuszczów

Skład:

Wielkość opakowania: 60 kapsułek

Porcja jednorazowa: 1 kapsułka

Ilość porcji w opakowaniu: 60

Składniki 1 kapsułka RWS
Ekstrakt z mumio
w tym kwasy fulwowe
400 mg
80 mg
<>

RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia

<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia

Składniki:

Standaryzowany ekstrakt z mumio (20% kwasów fulwowych), otoczka kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza).

Sposób użycia:

1 kapsułkę podczas posiłku.

Przeciwwskazania:

Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.

Przechowywanie:

W miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.

Informacja:

Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać maksymalnej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.