X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Himalaya
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
TRIPHALA Himalaya
wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego.
Triphala jest mieszanką trzech rodzajów owoców: Behada (Bibhitaki), Harada (Haritaki) i Amla (Amalaki). Składnikami Triphala są sproszkowane owoce w całości lub ekstrakt z tych owoców.
Amalaki (Amla, Indian Gooseberry, Emblica officinalis): działa głównie na płuca, żołądek, wątrobę i serce. Kwaśny smak Amli związany jest w Ajurwedzie z energią Pitta i żywiołem ognia. Amla jest bogatym źródłem antyoksydantów, flawonoidów, karotenów i witaminy C. Jest jednym z najbogatszych źródeł witaminy C i ma jej 20 razy więcej niż cytryna. Dzięki zawartym w Amli taninom, witamina C jest odporna na ogrzewanie i nie ulega rozpadowi podczas długiego przechowywania.
Haritaki (Harada, Chebulic Myrobalan): Harada ma sześć ajurwedyjskich smaków, z przewagą gorzkiego, który związany jest z energia Vatta i żywiołem powietrza. Owoce, które zbierane są na wiosnę są bogatym źródłem tanin, aminokwasów i fruktozy. Zawiera także kwas sukcynytowy i sitosterol. Badania wykazały jej działanie rozkurczowe, które skutkuje obniżeniem nadciśnienia tętniczego i redukuje bolesne skurcze jelit. Potwierdza to tradycyjne zastosowanie w schorzeniach serca i układu krążenia oraz chorobach spastycznych jelita grubego i cienkiego.
Bibhitaki (Beheda, Bellirica Myrobalan): Beheda jest słodka, gorzka, cierpka, ściągająca i rozgrzewająca. Działa głównie na płuca, serce i wątrobę. Zawiera 35% olejów i 45% białek. Olej używany jest w Indiach do wyrobu mydła i służy także jako olej kuchenny w zastępstwie Ghee (masło z mleka bawolic). Słodko pachnący olej jest w 35% palmitynowy, w 24% oleinowy i 31 linoleinowy. Olej linoleinowy jest głównym kwasem tłuszczowym związanym z podwyższeniem poziomu frakcji HDL ("dobry" cholesterol) a obniżeniem frakcji LDL uważanej za czynnik ryzyka w powstawaniu choroby wieńcowej.wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego.
Dawkowanie: 2 tabletki dwa razy dziennie w trakcie lub zaraz po posiłku.
Nie zalecane dla dzieci poniżej 14 roku życia. Nie zalecane dla kobiet będących w ciąży oraz karmiących piersią.
Opakowanie: 60 kapsułek
NIE JEST LEKIEM
Termin ważności: 2 lata od daty produkcji na opakowaniu.
Producent: Himalaya Drug Co. Ltd
Charakterystyki
-
Kraj produkcji:
Indie
Dodatkowe informacje
-
Opakowanie:
60 kapsułek
Polecamy
Krople Ziołowe Nephropathin, Ekomed
18,90
PLN
Kurkuma Ekstrakt Krople, 50 ml MyVita
32,00
PLN
Eko Probiotyk Joy Day, Intenson, 500 ml
69,00
PLN
Młody Jęczmień BIO, Proszek, Myvita
15,00
PLN
Olej z Oregano Myvita
22,00
PLN
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...