Krem Nawadniający do Twarzy z Wegańskim Kawiorem, Vis Plantis
Czy czujesz na skórze twarzy napięcie a nawet szczypanie? A może zauważyłaś, że ostatnio Twoja skóra jest zaczerwieniona, mniej elastyczna i traci jędrność? Jeśli towarzyszy temu zauważalne starzenie się skóry, Twoja cera jest odwodniona i potrzebuje dogłębnego nawilżenia.
Skóra odwodniona (nie należy jej mylić z suchą) potrzebuje uzupełnienia brakującej wody i dostarczenia odpowiednich substancji, które ułatwią jej powrócenie do naturalnego stanu. Właśnie dlatego w tym kremie postawiliśmy na wegański kawior z algi Caulerpa lentillifera, którego rewitalizujące działanie od wieków wykorzystują mieszkanki japońskiej wyspy Okinava. Składnik natychmiastowo i długotrwale nawilża skórę, wygładza ją i regeneruje, przywracając jej elastyczność i blask.
Antyoksydacyjne działanie wegańskiego kawioru wzmocniliśmy o inne dobroczynne składniki, takie jak m.in. Niacynamid (witaminę B3), który wpływa na produkcję tak bardzo potrzebnego kolagenu, także poprawia jej jędrność i napięcie.
Za nawilżenie oraz zmiękczenie odpowiada olej makadamia oraz masło shea, a dzięki innowacyjnym estrom z jojoby , skóra jest doskonale chroniona.
Sposób użycia:
- Niewielką ilość kremu wklep opuszkami palców w oczyszczoną a skórę twarz, omijając okolice oczu.
- Nie zapomnij o szyi oraz dekolcie.
- Możesz używać go zarówno w dzień, jak i na noc.
- Krem jest doskonałą bazą pod makijaż.
Skład INCI:
Aqua, Propanediol, Dicaprylyl Carbonate, Cetearyl Glucoside, Coco-Caprylate/Caprate, Sorbitan Olivate, Cetearyl Alcohol, Hydrogenated Ethylhexyl Olivate, Glyceryl Stearate, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Caulerpa Lentillifera Extract, Hydrogenated Olive Oil Unsaponifables, Hydrolyzed Jojoba Esters, Hordeum Vulgare Powder, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Canola Oil, Niacinamide, Allantoin, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Squalane, Glycine Soja Oil, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Sodium Polyacrylate, Glycerin, Parfum, Sodium Benzoate, Citric Acid, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol.