Olej Koperkowy Zimnotłoczony, Nieoczyszczony, Olvita
100% Naturalny
Składniki: Olej koperkowy zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany.
Niezwykle aromatyczny, wyjątkowy olej zimno tłoczony, który już przy użyciu małej porcji potrafi nadać niepowtarzalnego smaku potrawie. Pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion kopru ogrodowego. Bardzo ceniony przez osoby poszukujące wyjątkowych smaków i aromatów.
Olej koperkowy charakteryzuje wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych (91 g/100 g).
Zastosowanie i zalecane spożycie:
Ze względu na bardzo intensywny smak oleju koperkowego zaleca się mieszanie (rozcieńczanie) z innym zimno tłoczonym olejem, np. lnianym, słonecznikowym.
Stosowany bezpośrednio w 100 % stężeniu stanowi idealną przyprawę do zup, sosów, dressingów.
Nie zaleca się podgrzewania oleju.
Sugerowana porcja to 1 łyżeczka/ dzień.
Wartość odżywcza | w 100g | w porcji: 1 łyżeczki (4g) | % RWS* w porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 3700 kJ/ 900 kcal | 148 kJ/ 36 kcal | 2% |
Tłuszcz | 100g | 4g | 6% |
W tym: | |||
Kwasy tłuszczowe nasycone | 9g | 0g | 0% |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 40g | 2g | - |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 42g | 2g | - |
Węglowodany | 0g | 0g | 0% |
W tym cukry | 0g | 0g | 0% |
Białko | 0g | 0g | 0% |
Sól | 0g | 0g | 0% |
Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych.
% RWS- Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal
Opakowanie 100 ml zawiera 23 sugerowanych porcji produktu.
Przechowywanie:
Ważne, aby olej przechowywany był w ciemnym, chłodnym miejscu. Po otwarciu w lodówce. W niskich temperaturach olej może tężeć i mętnieć. Jest to proces naturalny, w pełni odwracalny, niemający wpływu na jakość produktu.
Informacje o alergenach:
W firmie Ol’Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami. Dlatego produkt może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: arachidowe, laskowe, włoskie, makadamia, migdały.
Dostępne pojemności: 100 ml
Kraj pochodzenia: Węgry
Producent: Ol’Vita Krzysztof Dziaduch, Panków 2 , 58-125 Pszenno