Len brązowy Ziarno
Siemię lniane to płaskie, szaro-brązowe nasionka mające wielkość około 2-3mm, po zalaniu wodą powiększają swoją objętość, stają się ciemnobrązowe i otaczają się śluzem.
Stosowane do pozyskania oleju roślinnego jadalnego, do posypek piekarniczych.
Len brązowy stanowi źródło błonnika pokarmowego, który stanowi niezbędny składnik naszej diety, który pomaga w zapewnieniu prawidłowego funkcjonowanie układu pokarmowego.
Sposób użycia:
Stosować jako dodatek do musli, jogurtu, wypieków i ciast.
Wartość odżywcza w 100 g produktu*
Wartość energetyczna | 2236 kJ/ 534 kcal |
Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone |
42 g 3,7 g |
Węglowodany, w tym: - cukry |
29 g 1,5 g |
Błonnik | 6,0 g |
Białko | 18 g |
Sól | <0,01 g |
Składniki: 100% ziarna lnu brązowego
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.
Kraj pochodzenia*: Kazachstan, Rosja
Producent: INTENSON EUROPE SP. Z O.O
Data przydatności i numer partii podane na opakowaniu.
Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
*w zależności od partii (aktualna wartość odżywcza podana na opakowaniu)
**w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia podany na opakowaniu)
Dostępne opakowania: 200 g