Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 5903111707446
Koszt wysyłki od: 8.99 PLN
Producent: Ol'Vita

OLEJ KOKOSOWY KOSMETYCZNY ZIMNOTŁOCOZNY

Olej kokosowy posiada transparentny / biały kolor oraz zapach charakterystyczny dla kopry kokosowej.

Posiada właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne, antyseptyczne, przeciwwirusowe, nawilżające, odżywcze. Ma działanie kojące i uspokajające.

PRZEZNACZENIE:

  • olej do ciała lub do masażu,
  • składnik czopków i maści,
  • leczenie egzemy i atopowego zapalenia skóry,
  • skóra bardzo sucha i łuszcząca się ze skłonnością do podrażnień,
  • zmiękczenie zgrubiałego naskórka, szczególnie rak i nóg (zapobiega powstawaniu pęknięć),
  • ochrona skóry przed agresywnymi czynnikami,
  • demakijaż twarzy, szczególnie wokół oczu,
  • pielęgnacja dojrzałej, uszkodzonej przez słońce skóry,
  • pielęgnacja cery trądzikowej i łojotokowej,
  • pielęgnacja włosów suchych, zniszczonych, skłonnych do rozdwojonych końcówek.

Sposób użycia:

Masło można stosować bezpośrednio na skórę twarzy i ciała, okolice oczu oraz włosy.

Może być stosowane do smarowania i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek. Występuje dodatkiem do wzbogacenia kosmetyków (balsamy, maseczki, szampony, kremy).

Zewnętrznie:

- smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo,

- jako składnik maseczek na skórę,

- jako maseczka do włosów: w suche, niemyte jeszcze włosy i skórę głowy wmasować olej, zawinąć włosy w foliowy czepek i/lub ręcznik, trzymać na włosach przez ok. półgodziny i następnie umyć włosy szamponem,

- jako olejek pielęgnujący końcówki włosów, odpowiedni do stosowania zarówno na suche i mokre włosy: nabrać odrobinę oleju, rozgrzać i rozetrzeć między palcami, następnie wmasować w końce włosów, nie spłukiwać. Używać olejku należy oszczędnie, aby nie przetłuścić i zbytnio nie obciążyć włosów.

- do pielęgnacji paznokci,

- mieszać z kremami, balsamami lub oliwką do masażu (masaż leczniczy, kosmetyczny),

- okłady i aplikacji.

W temperaturze poniżej 20 °C zmienia konsystencję na stałą. Jest to proces odwracalny, nie mający wpływu na jakość produktu.

Składniki: olej tłoczony na zimno z kopry kokosowej.

Przechowywanie:
Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Pojemność: 200 ml

Charakterystyki

  • Kraj produkcji: 

    Polska