Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 5902574359636
Koszt wysyłki od: 8.99 PLN
Producent: Esent

Olej z Marakui, Rafinowany

Passiflora Edulis Seed Oil

Olej z Marakui, tłoczony na zimno z nasion rośliny Passiflora edulis, zwanej tez pod nazwą Męczennica jadalna - czyli Marakuja. Roślina wywodzi się z naturalnych stanowisk w Ameryce Południowej, w dniu dzisiejszym uprawiana jest w wielu krajach tropikalnych w Azji, Nowej Zelandii, Afryce.

Olej podlega procesowi rafinacji pod kątem przemysłu kosmetycznego.

Kraj pochodzenia surowca na olej - Malezja, olej certyfikowany w Wielkiej Brytanii i konekcjonowany w Polsce.

Przechowywać z temperaturze do 20oC , chronić przed ekspozycją na promienie słoneczne.

Działanie

Dzięki swemu składowi bogatemu nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy z grup A,C,E i K, oraz składniki mineralne takie jak fosfor, wapń i potas, olej stymuluje i ułatwia procesy samoregeneracji skóry, w tym także skóry głowy.

Naturalna witamina K zawarta w oleju działa znakomicie na cerę naczynkową, trądzikową. Olej należy do grupy olejów lekkich, szybko się wchłania, nie pozostawiając uczucia "tłustości".

Podsumowując olej z marakui:

- jest znakomitym antyoksydantem

- nawilża i uelastycznia skórę

- spowalnia procesy starzenia się skóry

- zmniejsza zaczerwienienia skóry

- działa przeciwzapalnie i antyseptycznie

- sprawdza się w pielęgnacji suchych i zniszczonych włosów.

Stosowanie

Olej może być śmiało stosowany bezpośrednio i bez rozcieńczania na skórę. Można też dodawać go do wielu formuł kosmetycznych w fazie "olejowej". W przypadku pielęgnacji skóry głowy , polecam 40 minutową maskę na suche włosy, połączoną z delikatnym wmasowaniem oleju także w skórę głowy. Po zabiegu głowę należy zmyć delikatnym naturalnym szamponem.

Opakowanie: 20 ml

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...