Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 5902841300149
Koszt wysyłki od: 8.99 PLN
Producent: Ol'Vita

OLEJ NAGIETKOWY

100% NATURALNY

Olej nagietkowy (olej z nagietka lekarskiego) to 100% kosmetyk naturalny  do pielęgnacji ciała i włosów. Systematycznie stosowany odżywia, regeneruje, nawilża i uelastycznia oraz łagodzi stany zapalne i podrażnienia skóry.

Naturalnie zawarte w oleju antyoksydanty spowalniają proces starzenia się skóry. Olej stosowany w pielęgnacji włosów (olejowanie) wzmacnia, odżywia i ułatwia rozczesywanie.

PRZEZNACZENIE:

  • leczenie egzemy, wyprysków i owrzodzeń,

  • leczenie długo gojących się ran, oparzeń, odleżyn, trądziku,

  • może być stosowany przez kobiety karmiące piersią przy dolegliwościach bólowych brodawek sutkowych i nie jest szkodliwy dla dzieci,

  • zapalenie błon śluzowych (w stomatologii i ginekologii)

  • pielęgnacja skóry dojrzałej (zapewnia jej właściwe nawilżenie, miękkość, blask),

  • łagodzenie przesuszonej, popękanej, swędzącej, zranionej i w stanie zapalnym skóry,

  • ochrona skóry przed oparzeniami słonecznymi (jest naturalnym UV- filtrem),

  • pielęgnacja delikatnej skóry niemowląt i dzieci (zapewnia skórze nawilżenie, miękkość i oczyszczenie),

  • pielęgnacja cery tłustej,
  • likwidacja pajączków,

  • wypadanie włosów.

METODY STOSOWANIA

Olej z nagietka lekarskiego może być stosowany do smarowania i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek. Występuje dodatkiem do wzbogacenia kosmetyków (balsamy, maseczki, kremy).

Zewnętrznie:

  • smarować miejsca zmienione chorobowo,
  • sporządzać kompresy (10-15 kropli dodać do łyżki oleju z pestek winogrona, nasączyć gazę, nałożyć na bolące miejsce i owinąć bandażem),
  • stosować jako składnik maseczek na skórę i włosy,
  • mieszać z kremami, balsamami lub oliwką,
  • maseczki przy suchej, zmęczonej, zwiotczałej skórze oraz przy trądziku (hamuje zapalenia skóry i oczyszcza),
  • sporządzać aplikacji na naskórek.

Składniki:

Helianthus annuus seed oil, calendula officinalis flower extract.

Do użytku zewnętrznego. Unikać kontaktu z oczami. Jeśli produkt dostanie się do oczu, należy przemyć je dużą ilością czystej wody. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości lub alergii na którykolwiek składnik produktu. 

Przechowywanie:
Przechowywać w chłodnym miejscu z dala od źródła ciepła i promieniowania słonecznego.

Pojemność: 100 ml

Kraj pochodzenia: Anglia

Charakterystyki

  • Kraj produkcji: 

    Polska

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...