Konserwant Ekologiczny z Kokosa (AMTicide® Coconut)
AMTicide® Coconut powstaje w wyniku fermentacji owoców Cocos nucifera (Coconut) z Lactobacillus, w wyniku tego procesu powstaje niepodrażniający, skuteczny i co równie ważne naturalny produkt, o właściwościach konserwujących skutecznie zastępujacy parabeny.
Produkt wolny od GMO.
Nie stosowano etoksylowania, napromieniowania, sulfonowania, obróbki tlenkiem etylenu, uwodorniania.
AMTicide® Coconut skutecznie hamuje rozwój grzybów w tym pleśni i drożdży. Jest rewelacyjnym uzupełnieniem konserwantu z rzodkiewki (Leucidal). Po zmieszaniu oba preparaty stanowią zgrany duet chroniący wyroby kosmetyczne, tak przed bakteriami jak i pleśniami.
Poza właściwościami konserwującymi preparat ma działanie nawilżające i kondycjonujące tak pożądane w preparatach do pielęgnacji tak skóry jak i włosów.
AMTicide® Coconut jest skuteczny w szerokim zakresie typowych warunków produkcji kosmetyków i środków higieny osobistej.
Stwierdzono, że produkt jest stabilny termicznie do temperatury 70 ° C i aktywny zarówno w warunkach kwasowych (pH 3), jak i zasadowych (pH 8).
Zalecane stężenie produktu w gotowym wyrobie do 2%, w stosunku do preparatów konserwujących wydaje się to dużą dawką, należy mieć jedna na uwadze, że jest to produkt naturalny, o dodatkowych właściwościach pielęgnacyjnych.
Opakowanie: 10 ml
Polecamy