-
Zalaczniki bezpieczenstwa
Załczniki do produktuZałaczniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu.
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.ForMeds
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
BICAPS® COLLAGEN MAX
Suplement diety BICAPS® COLLAGEN MAX zawiera 40 mg chrząstki kurczaka (w tym niezdenaturowany kolagen typu II), 360 mg L-proliny, 100 mg kwasu hialuronowego, 100 mg witaminy C, 100 μg witaminy K (K2 MK-7) oraz 50 μg/ 2 000 IU witaminy D (D3) w 2 kapsułkach bez żadnych dodatków.
Naturalna kapsułka z pullulanu
Pullulan jest otrzymywany w naturalnym procesie fermentacji. Podczas produkcji nie stosuje się surowców pochodzenia zwierzęcego, dlatego kapsułka jest odpowiednia dla wegetarian i wegan.
Przejrzysty skład
Produkty nie zawierają sztucznych wypełniaczy, przeciwzbrylaczy i barwników, takich jak: stearynian magnezu, dwutlenek krzemu, dwutlenek tytanu itp.
Pojemnik z roślinnych surowców
Pojemnik wykonany jest z roślinnych i odnawialnych surowców nie GMO. Etykieta jest w pełni biodegradowalna i nadaje się do kompostowania.
DZIAŁANIE
Suplement diety BICAPS® COLLAGEN MAX uzupełnia dietę w kolagen, L-prolinę oraz kwas hialuronowy. L-prolina wchodzi w skład kolagenu i stanowi 30% tworzących go białek.
Kwas hialuronowy występuje między innymi w skórze i naskórku, tkance łącznej, chrząstce i maziówce stawowej.
Witamina C wspomaga produkcję kolagenu niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania kości i chrząstki.
Witaminy K i D pomagają w utrzymaniu zdrowych kości. Witamina D uczestniczy w prawidłowym wchłanianiu i wykorzystaniu wapnia oraz utrzymaniu jego prawidłowego poziomu we krwi.
Wyniki badań niezdenaturowanego kolagenu typu II zawartego w produkcie BICAPS® COLLAGEN MAX:
1. Niezdenaturowany kolagen typu II obniżył biomarker odpowiedzialny za pogorszenie stanu chrząstki.
2. Odnotowano poprawę parametrów jakości życia według kwestionariusza SF-36. Ocenia on m.in. funkcjonowanie fizyczne, emocjonalne i witalność.
3. Parametry skali WOMAC uległy poprawie. Skala ocenia: nasilenie bólu, sztywność stawów i funkcjonowanie fizyczne u osób z problemami stawów.
SKŁAD PRODUKTU
Porcja dzienna- 2 kapsułki zawiera (referencyjna wartość spożycia %):
- Chrząstka kurczaka- 40 mg,
- w tym: kolagen- 10 mg,
- L-prolina- 360 mg,
- Kwas hialuronowy- 100 mg,
- Witamina C- 130 mg (133 %),
- Witamina K (K2 MK-7)- 100 μg (133 %),
- Witamina D (D3)- 50 μg/ 2 000 IU (1 000 %).
Składniki: L-prolina, pullulan (otoczka kapsułki), witamina C (kwas L-askorbinowy), kwas hialuronowy, kolagen (chrząstka kurczaka), witamina K (mikrokapsułkowany menachinon-7), witamina D (cholekalcyferol).
SPOSÓB UŻYCIA: 2 kapsułki 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Ilość kapsułek w opakowaniu: 60.
Ilość porcji w opakowaniu: 30.
Zawartość opakowania netto: 19 g.
Zawartość 1 kapsułki netto: 325 mg.
Producent: Formeds