Loading...
Order fulfillment: 24 hours
Shipping cost: Free shipping!
Manufacturer: DuoLife

DuoLife Collagen Powder jest suplementem diety w formie saszetek o smaku pomarańczowo-żurawinowym, zawierającym wyłącznie składniki pochodzenia naturalnego. Preparat jest skomponowany z najwyższej jakości surowców. Zawiera bardzo wysoką porcję kolagenu. Dodatkowo receptura została wzbogacona o ekstrakt z małży nowozelandzkiej – omułka zielonowargowego, ekstrakt z morszczynu pęcherzykowatego, naturalne witaminy E i D3 oraz zastrzeżoną formułę pozyskaną z inaktywowanych komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae standaryzowaną na zawartość selenu.

Zawarte w suplemencie diety DuoLife Collagen Powder składniki wspierają wiele procesów fizjologicznych:

  • witamina D pomaga w utrzymaniu zdrowych kości;
  • witamina D pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni;

  • witamina D pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego;

  • jod pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy;

  • jod pomaga zachować zdrową skórę;

  • selen pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie;

  • selen pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy;

  • witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

Zalety DuoLife Collagen Powder:


Power of Powder
Aż 9 g kolagenu w każdej saszetce.
Better together
Stosuj łącznie z DuoLife Collagen w formie płynnej i dostarczaj organizmowi pełne spectrum składników. Forma płynna pozwala na zastosowanie pełnego tła biologicznego w postaci soków owocowych, stanowiących źródło witamin i minerałów oraz antyoksydantów. Saszetki to skarbnica skoncentrowanych składników aktywnych, w wysokich porcjach, aby ich przyswajanie było optymalne.
Complementary
Produkt komplementarny z DuoLife Collagen Liquid Formula, ale z całkowicie innym składem. Cenna jest jednoczesna suplementacja obu produktów
Unique
W składzie, oprócz kolagenu jest aż 5 dodatkowych składników aktywnych pochodzenia naturalnego.
Always with you
Wygodna forma saszetki, którą zawsze możesz mieć przy sobie, np. w pracy lub w podróży
Complete
Składniki kompletne, z zachowanym tłem biologicznym
100% natural origin
100% składników pochodzenia naturalnego
Wygodna forma
Gotowe porcje w saszetkach do bezpośredniego dodania do wody lub soku.
Opakowanie podlega recyklingowi
(Więcej informacji dotyczących recyklingu - w zakładce "Przechowywanie")
Gluten free
Preparat nie zawiera glutenu.
Less is more
Preparat nie zawiera dodatku sztucznych substancji smakowych i zapachowych, sztucznych wypełniaczy i jest wolny od GMO.

Poznaj składniki suplementu diety DuoLife Collagen Powder:


Kolagen ze skór ryb morskich

Kolagen jest podstawowym białkiem tworzącym tkankę łączną. Stanowi podstawowy budulec skóry, chrząstek i kości. Od około 25-30 roku życia zmniejsza się produkcja kolagenu w naszym organizmie, wraz z wiekiem proces ten ulega nasileniu, a od około 60 roku życia organizm nie wytwarza już endogennego kolagenu. Wzmożona aktywność fizyczna i uprawianie sportów ekstremalnych, zmiany hormonalne, nadmierna ekspozycja na słońce, niekorzystne czynniki atmosferyczne mogą powodować przyspieszony rozpad włókien kolagenowych, co wpływa na osłabienie układu kostno-stawowego, a skóra traci swoją jędrność i zaczynają pojawiać się pierwsze zmarszczki.

Ekstrakt z małży nowozelandzkiej – omułka zielonowargowego (Perna canaliculus), w tym 2% glikozaminoglikanów (GAG)

Omułek nowozelandzki (Perna canaliculus) zwany również omułkiem zielonowargowym to małż o zielonkawym zabarwieniu skorupki występujący u wybrzeży Nowej Zelandii. Omułek nowozelandzki jest cennym źródłem glikozaminoglikanów (GAG), kwasów tłuszczowych z grupy omega-3, witamin A,C,E,D i z grupy B oraz minerałów takich jak żelazo, wapń, sód, potas, fosfor i selen.

Glikozaminoglikany (GAG), tworzą wraz z włóknami kolagenowymi i elastynowymi macierz międzykomórkową. Macierz międzykomórkowa wypełnia przestrzenie międzykomórkowe, przez co ma istotny wpływ na stan tkanek, ich elastyczność, sprężystość i wytrzymałość oraz umożliwia krążenie płynu tkankowego, który pełni funkcje odżywcze dla komórek tkanki łącznej właściwej i tkanki chrzęstnej.

Ekstrakt z morszczynu pęcherzykowatego (Fucus vesiculosus) 5:1, standaryzowany na 0,1% zawartości jodu

Morszczyn pęcherzykowaty (Fucus vesiculosus) to wodorost, zielonkawo-brunatna alga bogata w jod oraz polisacharydy (fukoidany, laminaryna i alginiany). Jest on również źródłem błonnika pokarmowego i minerałów takich jak magnez, sód, potas, wapń, mangan, cynk, fosfor i miedź oraz witamin: A, C i witamin z grupy B [3]. Morszczyn pęcherzykowaty dzięki zawartości jodu sprzyja prawidłowej pracy tarczycy, a zawarty w nim błonnik wspomaga przemianę materii i pasaż jelitowy oraz regulację wypróżnień.

Jod jest mikroelementem, który pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy - tyroksyny (T4) i trójjodotyroniny (T3) oraz w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy. Hormony te są odpowiedzialne za regulację wielu ważnych procesów fizjologicznych. Pobudzają podstawową przemianę materii, regulują metabolizm węglowodanów i lipidów, pobudzają syntezę białek (w tym kolagenu oraz elastyny) i enzymów. Wspomagają także wzrost organizmu oraz rozwój ośrodkowego układu nerwowego. Ponadto biorą udział w procesach oddychania komórkowego i wytwarzania energii, przez co są niezbędne w procesie regulacji temperatury ciała, tętna i ciśnienia.

Zastrzeżona formuła pozyskana z inaktywowanych komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae standaryzowana na zawartość selenu

Zawarta w preparacie formuła o standaryzowanej zawartości selenu jest pozyskiwana w procesie fermentacji, a następnie inaktywacji specjalnych linii drożdży Saccharomyces cerevisiae. Drożdże – naturalna skarbnica wielu witamin i minerałów, są hodowane i dodatkowo odżywiane, a następnie w łagodnych warunkach przetwarzane i suszone, co pozwala na oddziaływanie zachowanych witamin i minerałów z naturalną matrycą drożdżową, stanowiącą ich „tło biologiczne” oraz daje gwarancję ich trwałości i jakości. Uzyskany produkt finalny zawiera kompleks naturalnych, doskonale przyswajalnych składników odżywczych, z określoną, standaryzowaną ilością selenu.

Selen jest cennym mikroelementem wchodzącym w skład dwóch aminokwasów: selenometioniny i selenocysteiny.Selen przyczynia się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym, optymalnej pracy układu odpornościowego, do prawidłowego funkcjonowania tarczycy oraz prawidłowej spermatogenezy, a także pomaga w utrzymaniu zdrowych włosów i paznokci.

Naturalna witamina E (bursztynian D-alfa-tokoferylu)

Witamina E nazywana „witaminą młodości” oraz „witaminą płodności”, przyczynia się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.

Naturalna witamina D3 (cholekalcyferol)

Witamina D3 jest syntetyzowana w skórze pod wpływem promieniowania słonecznego wyłącznie w warunkach zapotrzebowania na nią. Witamina D3 to cenny składnik, ponieważ, przyczynia się do prawidłowego wchłaniania/wykorzystywania wapnia i fosforu w organizmie, do utrzymania zdrowych zębów i kości oraz do utrzymania prawidłowego poziomu wapnia we krwi. Ponadto sprzyja utrzymaniu optymalnych funkcji układu odpornościowego, przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania mięśni oraz odgrywa rolę w procesie podziału komórek.

Stewia (glikozydy stewiolowe) – naturalna substancja słodząca

Glikozydy stewiolowe stanowią całkowicie naturalną substancję słodzącą. Stewia (Stevia rebaudiana) to roślina od wieków stosowana w Ameryce Południowej. Glikozydy stewiolowe to grupa cennych składników zawartych w roślinie – związki te są 300–400 razy słodsze od cukru, dlatego ich dodatek do receptury DuoLife Collagen Powder jest bardzo niewielki. Glikozydy stewiolowe mają zerową kaloryczność i nie są wchłaniane w ludzkim przewodzie pokarmowym. Badania naukowe wykazały, że stewię można bezpiecznie stosować w codziennej diecie. Nie ma wątpliwości, że wprowadzenie stewii na rynek spożywczy jest pierwszym krokiem do zmiany złych przyzwyczajeń żywieniowych związanych z nadużywaniem cukru w codziennej diecie.

Składniki: kolagen ze skór ryb morskich, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat pomarańczowy, barwnik: czerwień buraczana, ekstrakt z małży nowozelandzkiej – omułka zielonowargowego (Perna canaliculus), w tym 2% glikozaminoglikanów (GAG), zastrzeżona formuła pozyskana z inaktywowanych komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae standaryzowana na zawartość selenu, ekstrakt z morszczynu pęcherzykowatego (Fucus vesiculosus) 5:1, standaryzowany na 0,1% zawartości jodu, naturalna witamina E (bursztynian D-alfa-tokoferylu), naturalna witamina D3 (cholekalcyferol), substancja przeciwzbrylająca – dwutlenek krzemu (z ryżu), naturalny aromat żurawinowy, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii.

Sposób użycia: 1 saszetka dziennie. Zawartość saszetki rozpuścić w szklance wody lub innego chłodnego płynu i dobrze wymieszać. Można również rozprowadzić w pokarmie. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Nie przekraczać zalecanej maksymalnej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób odżywania i zdrowy tryb życia są istotne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Przechowywanie: przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Środki ostrożności:

Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować u kobiet w ciąży oraz w okresie karmienia piersią. W przypadku istniejących chorób przewlekłych, jak również w przypadku przyjmowania leków, należy skonsultować się z lekarzem przed rozpoczęciem stosowania produktu.

 
Zawartość składników aktywnych w porcji dziennej produktu
1 saszetka (10,8 g)

Kolagen ze skór ryb morskich
9 g

Ekstrakt z małży nowozelandzkiej - omułka zielonowargowego
(Perna canaliculus)
100 mg

Zastrzeżona formuła pozyskana z inaktywowanych komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae
55 mg
w tym selen
55 μg (100% RWS*)

Ekstrakt z morszczynu pęcherzyk watego (Fucus vesiculosus) 5:1
40 mg
w tym jod
40 μg (27% RWS*)

Naturalna witamina E (bursztynian D-alfa-tokoferylu)
12 mg (100% RWS*)

Naturalna witamina D3 (cholekalcyferol)
25 μg = 1000 IU (500% RWS*)

*RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Masa netto: 162 g ( 15 x 10,8 g)