Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 5902841300682
Koszt wysyłki od: 8.99 PLN
Producent: Ol'Vita

Białko z Dyni Bezglutenowe Olvita

Składniki: białko z pestek dyni w proszku.

Białko z dyni to produkt poszukiwany przez sportowców, wegan i wegetarian ze względu na wysoką zawartość białka roślinnego (67,3 g/100 g).

Zawiera wszystkie niezbędne dla dorosłego człowieka aminokwasy egzogenne, czyli takie, których organizm sam nie wytwarza i muszą być dostarczone wraz z pożywieniem. Dodatkowo imponuje poziomem witamin i minerałów.

Charakteryzuje się wysoką zawartością:

– błonnika pokarmowego (10 g/100 g)
– potasu (1492 mg/100 g)
– fosforu (1817 mg/100 g)
– magnezu (836 mg/100 g)
– żelaza ( 17,3 mg/100 g)
– cynku ( 18,8 mg/100 g)
– Tiamina ( 0,49 mg/100 g)
– Ryboflawina ( 0,28 mg/100 g)

Zastosowanie:

Produkt do bezpośredniego spożycia najlepiej jako dodatek do koktajli, jogurtów, batonów wysokobiałkowych oraz do mieszanki z przeznaczeniem na: naleśniki, ciasteczka, chleb.

Wartość energetyczna w 100 g produktu 1557 kJ/ 370 kcal

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Tłuszcz 7,4g
W tym
Kwasy tłuszczowe nasycone 1,6g
Węglowodany 3,5g
w tym: cukry 3,4g
Błonnik 10g
Białko 67,3g
Sól 0,005g

Przechowywanie:
Ważne, aby produkt był przechowywany w ciemnym chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Opakowanie: 250 g

Kraj pochodzenia: Polska

Informacja o alergenach:

W firmie Ol’Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami. Dlatego produkt może zawierać: sezam, orzechy włoskie, migdały.

Charakterystyki

  • Kraj produkcji: 

    Polska