Białko Arachidowe
Składniki: białko z orzechów arachidowych w proszku.
Białko arachidowe to produkt poszukiwany przez sportowców, wegan i wegetarian ze względu na wysoką zawartość białka roślinnego (47,6 g/100 g).
Zawiera wszystkie niezbędne dla dorosłego człowieka aminokwasy egzogenne, czyli takie, których organizm sam nie wytwarza i muszą być dostarczone wraz z pożywieniem. Dodatkowo imponuje poziomem witamin i minerałów.
Charakteryzuje się zawartością:
– błonnika pokarmowego (15,7g/100 g)
– miedzi (1,9 mg/100 g)
– potasu (1189 mg/100 g)
– magnezu (344 mg/100 g)
– żelaza ( 6,56 mg/100 g)
– manganu (3,4 mg/100 g)
– fosforu (673 mg/100 g)
– cynku (5,9 mg/100 g)
– tiamina (0,78 mg/100 g)
– kwas foliowy (59 µg / 100 g)
Zastosowanie:
Jako dodatek wysokobiałkowy do koktajli, batonów, past i wypieków.
Wartość energetyczna w 100 g produktu 1607 kJ/ 382 kcal
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
---|---|
Tłuszcz | 8,6 g |
w tym: | |
kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1g |
Węglowodany | 20,8 g |
w tym: cukry | 11,7 g |
Błonnik | 15,7 g |
Białko | 47,6 g |
Sól | 0,01g |
Potas | 1189 mg |
Magnez | 344 mg |
Żelazo | 6,56 mg |
Mangan | 3,4 mg |
Fosfor | 673 mg |
Cynk | 5,9 mg |
Tiamina | 0,78 mg |
Kwas foliowy | 59 µg |
Przechowywanie: Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w ciemnym i chłodnym miejscu.
Opakowanie: 250 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja o alergenach:
W firmie Ol’Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami. Dlatego produkt może zawierać: sezam, orzechy włoskie, migdały.
Charakterystyki
-
Kraj produkcji:
Polska